Aktuality

KV_RUS01 Válka ukončila ruskou éru Karlových Varů

16.03.2022

Karlovy Vary platily dlouhou dobu za místo Rusům zaslíbené. Zlatá éra, kdy se do nejznámějšího českého lázeňského města štědře sypaly rubly, se ale stala minulostí. Ruštinu ve městě už zaslechnete zřídka. Nahradila ji němčina ze Západu přijíždějících hostů i čeští turisté užívající si prázdné ulice připomínající pandemickou dobu.

pexels-pixabay-209224 Upozornění pro účastníků realitních obchodů v roce 2021 na daň z nemovitostí

31.01.2022

Vzhledem k rekordnímu objemu realitních transakcí v roce 2021 upozorňujeme na daňové přiznání k dani z nemovitosti vztahující s k nově nabyté nemovitosti v roce 2021. Pro nabyvatele zakládá povinnost podat přiznání k této dani do konce ledna 2022.

Kam zamiri ceny nemovitosti 2022 Kam zamíří ceny nemovitostí? Realitní trh 2022 očima expertů

28.12.2021

Ne a ne se zastavit. Tak by se dal shrnout vývoj cen na realitním trhu v posledním desetiletí. Kdo očekával, že v letošním roce už ceny rezidenčních nemovitostí najdou svůj strop, nepochodil. Nadějí tak zůstává rok 2022. Kam ceny nemovitostí zamíří a co je bude ovlivňovat, jsme se zeptali expertů.

HN Velké realitky trvají na kurzech před makléřskými zkouškami Velké realitky trvají na kurzech před makléřskými zkouškami. Vadí jim, že to jinde jde i bez nich

17.12.2021

Deset tisíc českých realitních makléřů musí od ledna prokázat své vzdělání. Jinak nemohou s prací pokračovat. Totéž se týká i nováčků, které ke vstupu do realitního byznysu zlákal boom, jímž celý trh prochází. Potvrzení nutné k výkonu profese, které po makléřích chce realitní zákon, zajistí některé obory vysokých škol, praxe nebo absolvování odborné zkoušky. U posledního způsobu ale zájemci naráží na značně rozdílné podmínky. Jedna z největších kanceláří na trhu Re/Max si budoucí makléře školí sama. Chce, aby prošli třítýdenním kurzem v její RX Akademii, ve které jsou lektory stávající zprostředkovatelé. Bez absolvování kurzu firma nováčky nepošle ke zkoušce, která je pro jejich další práci nezbytná. „Naučil jsem se tam, jak postupovat na schůzce, jak nachystat věci z katastru, jak postupovat se smlouvou. Bez toho by start do praxe byl výrazně těžší,“ říká Petr Motyčka, makléř ze sítě Re/Max Delta, který zaškolení a zkoušku absolvoval ještě před platností zákona. Kancelář ročně pošle ke zkouškám kolem 350 uchazečů, z nichž certifikát dostane asi 80 procent. 

PM Šéf M&M reality: Žádná cenová bublina u nemovitostí není, dolů to nepůjde

25.11.2021

Největší tuzemská realitní kancelář M&M reality chce všechny své nemovitosti prodávat formou aukce. Podle jejího šéfa Petra Morcinka je to při současné vysoké poptávce na trhu nejspravedlivější způsob a také cesta, jak zvednout prodejní cenu na maximum. „Realitka pracuje pro prodávajícího, jejím posláním je prodat co nejdráž,” říká.

 

 

DAJ8d83a3_profimedia_0486028354 Ceny bytů letí vzhůru. Rychleji než kdykoliv předtím

20.08.2021

Vlastní bydlení se mnoha lidem vzdaluje. Ceny rezidenčních nemovitostí totiž opět trhají rekordy, napříč celou republikou. A obrat v tomto trendu realitní odborníci neočekávají, jen zpomalení růstu cen. Přesto se stále ještě najdou místa, kde lze byt pořídit za zajímavou cenu.

bender Alice Bendová hraje stále mrchy. Jaké další profesi kromě herectví se věnuje?

26.07.2021

Herečka Alice Bendová se na skok ukázala v nově připravovaném seriálu televize Prima Dvojka na zabití. Odskakování do menších rolí jí rozhodně nevadí a je ráda, že se tak ukáže po boku svých kolegů a na chvíli se zapojí do natáčecího procesu.

pexels-stefan-stefancik-42152 O chaty a chalupy lidé soutěží. Realitní kanceláře už téměř nemají co nabízet

22.07.2021

Ceny chat a chalup ve srovnání s loňským rokem vzrostly o třetinu. Podle realitních agentů je to také proto, že se lidé obávají další karantény. Chtějí ji trávit blíž k přírodě. Potvrzuje se také trend takzvaných druhých domovů.

RM Nenechte si ujít aktuality ze světa nemovitostí s M&M Reality

16.07.2021

Aktuality, rady a tipy... Vše důležité, co se týká nemovitostí, jejich prodeje či nákupu. To vše najdete v rámci 40dílného seriálu "Aktuality ze světa nemovitostí s M&M Reality", které moderuje Alice Bendová.

Největší realitní agentura v Česku

929 717 poptávek

Tolik lidí u nás právě hledá bydlení.

10 324 nabídek

Tolik nemovitostí právě nabízíme k prodeji nebo pronájmu.

2 305 makléřů

A každý z nich vám ochotně pomůže s koupí nebo prodejem.

144 poboček

K nám to máte odevšad blízko.

3 500 nemovitostí

Právě tolik nemovitostí prodáme každý měsíc.

V tuto chvíli nabízíme nemovitosti v celkové hodnotě: 10 375 711 510 236 Kč