Koupě nemovitosti

Už jsme tu nějaký ten pátek a víme, na co se ptáte nejčastěji. Pokud svůj dotaz níže nenajdete, napište nám a my vám co nejdřív odpovíme.

Koupě nemovitosti

Koupě nemovitosti na 8 měsíců

24.09.2014

Dobrý den, sháníme přechodné bydlení na dobu asi 8 měsíců. V dané lokalitě moc nájmů není, tak jsme uvažovali o koupi nějaké nemovitosti a jejím následném prodeji. Pokud to vše proběhne v průběhu roku, budeme z prodeje platit nějakou daň, myslím tím daň z příjmů?

Převod do osobního vlastnictví

19.09.2014

Dobrý den, jak časově náročný je převod bytu do OV, jedná se o dům ve společném vlastnictví (ne družstvo), 7 bytů. Děkuji Lenka K.

Rezervační smlouva

19.09.2014

Dobry den! Potřebujeme poradit. Můj přítel podepsal smlouvu o rezervaci bytu a my chceme teď od toho odstoupit. Máme zaplatit 6000 Realitce .Realitka nám vyhrožuje, že nás dá k soudu nebo na nás pošle exekuci, pokud to nezaplatíme. Dá se od toho ještě odstoupit? Děkuji.

Špatný stav nemovitosti

15.09.2014

Dobrý den, koupily jsme barák přes RK a zjistili jsme,že má strouchnivělé trámy a napadené houbou skrze poloviny domu. Musíme to vyměnit, protože jsou to nosné trámy a drží střechu. Chtěla bych Vás poprosit o radu jak postupovat dále.Děkuji za odpověď Lebedová

Ústní dohoda

15.09.2014

Dobrý den, před několika dny (4. 9. 2014) jsme byly na prohlídce domu co jste nabízeli na serveru sreality.cz. O dům jsme měli ihned eminentní zájem a s majiteli jsme dohodli ústní předkupní smlouvu, ve které bylo předmětem že budeme se ženou prvními kupci na řadě (majitelé chtěli, aby proběhly všechny prohlídky). Souhlasili jsme tedy (naivně) a v pondělí 9. 9. 2014 dům zmizel z internetu. neprodleně jsem majitele i vás kontaktoval a Ti mi sdělili, že na dům je zaplacená záloha. Je možné takto porušit ústní dohodu a dům prodat jinému zájemci? Věc zkonzultuji i s mým právním zástupcem. S pozdravem Petr Abrahámek

Rezervační smlouva

15.09.2014

Dobrý den, cca před třemi měsíci švagrová podepsala rezervační zálohu na nemovitost zatíženou exekucí, dala zálohu. Teď se RK ozvala s tím, že nemovitost proběhla v aukci a že peníze jí chce vrátit zpět. U všeho jsem byla a jsem přesvědčená že na nás udělaly pěknou boudu. O aukčním prodeji nebyla zmínka nikde ani v katastru nemovitostí. Děkuji za odpověď. Stehlíková.

Zrušení smlouvy ze strany prodávajícího

01.08.2014

Jsem potencionální kupec přes Vaši realitní kancelář: Chci koupit Družstevní byt, složím určitou zálohu a majitel bytu s Vámi zruší smlouvu. Jaký je další postup, a co mé peníze.

Máte dotaz, na který jste nenašli odpověď? I to se může stát.

Největší realitní agentura v Česku

927 936 poptávek

Tolik lidí u nás právě hledá bydlení.

10 345 nabídek

Tolik nemovitostí právě nabízíme k prodeji nebo pronájmu.

2 309 makléřů

A každý z nich vám ochotně pomůže s koupí nebo prodejem.

144 poboček

K nám to máte odevšad blízko.

3 500 nemovitostí

Právě tolik nemovitostí prodáme každý měsíc.

V tuto chvíli nabízíme nemovitosti v celkové hodnotě: 10 447 424 100 259 Kč