Právní dotazy

Už jsme tu nějaký ten pátek a víme, na co se ptáte nejčastěji. Pokud svůj dotaz níže nenajdete, napište nám a my vám co nejdřív odpovíme.

Právní dotazy

Rozsáhlé chráněné území

10.09.2014

Mohu při ocenění tohoto pozemku snížit cenu až o 30% (úprava základních cen zemědělských pozemků pol. 3.4.). vyhli min. financí č. 441/2014 Sb.

Rezervační smlouva

11.08.2014

Dobrý den, obracím se na vás se žádostí o radu. Minulý týden jsme s realitní kanceláří podepsali rezervační smlouvu na pronájem bytu, byla podepsána po prohlídce bytu, kde byla i paní majitelka. Až druhý den po podpisu rezervační smlouvy nám na e-mail paní makléřka zaslala nájemní smlouvu.V té bylo ale ustanovení, že se paní majitelka nepřeje, aby nájemce měl v bytě trvalý pobyt. Ten jsme ale ze 2 různých důvodů potřebovali, a předpokládali jsme, že toto nový zákon umožňuje, takže je to automatické. Odmítli jsme proto nájemní smlouvu podepsat, ale realitní kancelář nám odmítá vrátit rezervační poplatek 8.000,- Kč s tím, že odmítnutí bylo z naší strany. Domníváme se, že na vrácení poplatku máme nárok a chceme záležitost předat právní kanceláři. Domníváte se, že je náš nárok oprávněný? Děkuji moc za brzkou odpověď. S pozdravem Jaroslava Kyslíková

Darovací smlouva

17.06.2014

Moje maminka převedla Darovací smlouvou svůj byt na mne s tím, že ve smlouvě bylo zřízeno věcné břemeno, tj. může v bytě dožít. Nyní nastala situace, kdy potřebuje celodenní péči, proto si maminku hodlám přestěhovat do mého vlastního bytu v jiném městě, kde bude mít trvalé bydliště a budu se o ni starat až do smrti. Byt, který mi darovala, chci prodat přes realitní kancelář M+M, protože tam už nikdo bydlet nebude. Je však nutné před prodejem byt zbavit věcného břemene. Proto se ptám, zda tuto záležitost musím řešit sama nebo bude řešena v rámci přípravy prodeje realitní kanceláří, která má s tímto zkušenosti. Musím jít na Katastrální úřad? Musí být smlouva o zrušení věcného břemene zpracovaná právníkem, realitní kanceláří nebo ji mám sepsat sama? Děkuji za radu.

Řešení exekucí

07.02.2014

Dobrý den,obracím se na vás s prosbou o pomoc.Jsme přesně ten případ lidí kteří přecenili své možnosti a nabrali si několik karet,půjček,úvěrů a hypotéku u různých suběktů.Jelikož jsem šla na neplánovanou mateřskou dostali jsme se dnes už do vážné situace kdy nám banky hrozí soudy,exekutorama atd jelikož nejsme schopný splácet své závazky.Máme milion korun na hypotéce a druhý milion od různých subjektů jako je ge money,home credity,providenty,pošta,raiffaisen banka a u kamaráda který si pro nás půjčil od spořitelny.Je dost možné že se nám tyto dluhy vyšplhali už o něco více,dejme tomu že ale budeme vycházet z toho že celkově z hypotékou máme dva miliony.A já mám na vás dotaz bylo by možné aby jste nám mohli veškeré pohledávky sloučit do jedné hypotéky která by činila dva miliony se splátkou 15 000 -20 000 kč měsíčně?Což je opravdu strop?Problém je však v tom že nás banky dali do registrů,snažili jsme se to s nimi řešit ještě když jsme platili,bohužel marně,a dneska jediné co umí je že nám vyhrožují exekucemi.Prosím vás o pomoc,opracdu to spěchá,nevíme na koho se můžeme obrátit,máme strach aby jsme nenalítli nákým podvodníkům.Náš měsíční příjem je cca 49 000 kč,budeme rádi za každičou pomoc,radu či názor s pozdravem Gerstbergerová Monika

Máte dotaz, na který jste nenašli odpověď? I to se může stát.

Největší realitní agentura v Česku

926 410 poptávek

Tolik lidí u nás právě hledá bydlení.

10 332 nabídek

Tolik nemovitostí právě nabízíme k prodeji nebo pronájmu.

2 304 makléřů

A každý z nich vám ochotně pomůže s koupí nebo prodejem.

144 poboček

K nám to máte odevšad blízko.

3 500 nemovitostí

Právě tolik nemovitostí prodáme každý měsíc.

V tuto chvíli nabízíme nemovitosti v celkové hodnotě: 10 446 546 864 541 Kč